Fürdőink
Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

BARCSI GYÓGYFÜRDŐ ÉS REKREÁCIÓS KÖZPONT

Barcs városa Pécs irányából a 6-os számú főközlekedési úton, a Balaton irányából pedig a 68-as számú úton közelíthető meg. A vasúti közlekedés szempontjából a Nagykanizsa-Barcs-Pécs vonal emelhető ki. A horvátországi Virovitica irányából a 9-es jelű úton juthatunk el Barcsra, a határállomáson keresztül. A fürdő a város tradicionális központjában, 2006-ban épült fel. 2010-ben újabb fejlesztések következtében tovább bővültek szolgáltatásai.

Tovább
Csokonyavisonta Gyógy- és Strandfürdő

Csokonyavisonta történetének nagy eseménye volt, amikor 1943-ban, olajkutatás során 73 °C-os víz tört fel a mélyből. A vízről hamarosan kiderült, hogy gyógyító hatása van. Ezt kezdetben empirikus tapasztalatok és többnyire helybeli betegek elmondásából adódó szubjektív észrevételek igazolták.

A fürdő területe jelenleg 9 Ha, összesen 10 db medence – ebből 4 gyógyvizes – üzemel, az összes vízfelület: 1844 m². A fürdőt, valamint a közvetlen átjárással üzemelő Thermál Campinget is az Önkormányzati többségi tulajdonú cég, a Thermálfürdő Kft. üzemelteti. A campinget tavasszal és ősszel külföldi, nyáron inkább magyar vendégek látogatják előszeretettel.

Tovább
Dunafölvári Gyógyfürdő

Kevés Duna-parti településnek van olyan hosszú és szép partszakasza, mint Dunaföldvárnak. Itt található a város Gyógy- és Strandfürdője. A gyógyfürdőt jó minőségű, 35 °C fokos, ásványi sókban gazdag gyógyvíz táplálja. A gyógyvíz összetétele jelentős mértékben hidrokarbonátos és magas sótartalmú, így mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok, valamint bőrbetegségek kezelésére is alkalmas.

Tovább
Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Ejtse rabul a természet, látogasson el Magyarország egyik legszebb vidékére a Dráva folyó völgyében fekvő történelmi emlékekkel körülvett gyógyító víz városába: Harkányfürdőbe! Az immáron 190 éve ismert és elismert harkányi gyógyvíz napjainkban reneszánszát éli. A 70m mélységből feltörő 62 °C-os, magas szulfidkén-tartalmú, egyedi ásványi anyag és mikroelem összetételű gyógyvizet gyógymedencéinkben és kádfürdő formájában is élvezheti. A világhírű Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, az év minden napján várja Önt és kedves családját.

Tovább
Igali Gyógyfürdő

Igal, egy kedves, külső Somogy határán megbúvó kisváros, mely hangulatos utcáival, történelmi emlékeivel, vendégszerető lakosaival és messze földön híres gyógyfürdőjével méltán vált népszerű úti céllá a gyógyulni és pihenni vágyó turisták körében. Az Igali-Gyógyfürdő a Dél-  Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, a Balatontól mindössze 40 km-re délre, az M7-es autópályától alig félórányira található.

Tovább
Magyarhertelendi Termál- és élményfürdő

AHOL A TERMÉSZET VALÓSÁG!

Termálfürdőnk Baranya megyében a Mecsek Hegyhát üdülőkörzet természeti értékeinek leggazdagabb területén helyezkedik el. A fedett élmény – és termálfürdő egész évben, az árnyékos strand a Gyógy-kerttel és a Vízi várral szezonálisan várja az idelátogatókat. A kétszintes fürdőépületben számos wellness szolgáltatás és Dél – Dunántúl egyedülálló Szauna parkja nyújt kikapcsolódást mindenki számára.

Tovább
Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont

Marcali a Balaton déli partjától 12 km-re található. Könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról délre a 68-as főúton. A városnak nagy előnyt jelent a Balaton és a sármelléki repülőtér közelsége. A Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont nyolc hektáros területével, épített parkjával kiváló strandolást, kikapcsolódást és sportolási lehetőségeket biztosít az ide látogatók számára. A fedett fürdőben egész évben érezhetik a gyógyvíz jótékony hatását, felfrissülhetnek a pezsgő medencében és élvezhetik a gőzkabin és szauna adta lehetőségeket.

Tovább
Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő

A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő a város fedett uszodájaként 2007 júniusában nyitotta meg kapuit, mely a korábban működött, elavult és szezonális használhatóságú strandot váltotta ki színesebb és minőségi szolgáltatásival.

A fedett fürdő további bővítéseként került átadásra a 2012. év nyarán az új szezonálisan üzemelő szabadtéri élményfürdő. A megnyitás kapcsán a látogatók örömére sok új kedvezményes belépési lehetőség (bérlet konstrukciók, családi kedvezmények) kerültek bevezetésre.

Tovább
Nagyatádi Termál- és Gyógyfürdő

Nagyatádon, a parkok és fürdők városában fúrt termálkút vizét 1906 óta használják fürdőzésre. Nagyatád szívében, a Széchenyi tér hangulatos parkjában épült Gyógyfürdő messze földről csalogatja ide a látogatókat. A fürdő- és ivókúrára egyaránt alkalmas termálvíz az ország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik. Az 1997-ben felújított, majd 2006-ban újjávarázsolt fürdőben szakorvosi irányítás mellett balneohydroterápiás, kis- és középfrekvenciás elektroterápiás kezelések és különböző masszázsok vehetők igénybe, továbbá Vendégeink rendelkezésére állnak manikűr, pedikűr, szauna és büfé szolgáltatásaink.
A Gyógyfürdő háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval Magyarország egész területéről fogadja az érkező betegeket a gyógyfürdőellátások szolgáltatásával.

Tovább
Nagyatádi Városi Termál- és Strandfürdő

A strand a város északi szélén található, mintegy 1000 méterre a Gyógyfürdőtől. A nagy, parkosított, ligetes területe, megnyugtató környezete szabad teret biztosít, ideális körülményeket teremt meg a felhőtlen kikapcsolódáshoz a nyaralni, napozni, sportolni vágyóknak. A strandot az ország legszebb és legkellemesebb fürdői közé sorolják. Ideális körülményt biztosít a szórakozásra, versenyzésre, edzőtáborozásra az állandó 24–26 °C-os, 8 pályás, feszített víztükrű, termálvízzel temperált, vízforgatós versenymedence.

Tovább
Szigetvári Gyógyfürdő

A Zrínyiekről híres, történelmi jelentőségű kisváros, Szigetvár szívében egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény a Szigetvári Gyógyfürdő. A fürdő kültéri hangulata a török kori műemlékeket idézi kupolájával és tornyaival, míg belső terét Zsolnay kerámiaburkolat díszíti, Bozsogi Ágnes és Dobány Sándor szobrai közt. A felejthetetlen kikapcsolódáshoz természetesen hozzájárul az 50 évvel ezelőtt felszínre törő 62 °C-os gyógyvíz.

Tovább
Tamási Strandfürdő és Ability Fürdő

A Tamási Termálfürdő Tolna megyében fekszik. A vidék legjelentősebb települése és a kistérség központja a közel kilencezer főt számláló kisváros Tamási, amely a Balaton felé vezető 65-ös főút és a Dél- Dunántúlt keresztülszelő 61-es főút kereszteződésénél fekszik.

A Tamási Termálfürdő a megye egyik legjelentősebb fürdője, amely a Várhegy fenyvessel borított lábánál, 7 hektáros zöldterületen, gyönyörű környezetben található.

 

Tovább
Thermal SPA Siklós

Egyedülálló természeti, történelmi környezetben, a Siklósi Vár szomszédságában található Siklós új termálfürdője. A termálvíz jótékony hatása és a wellness szolgáltatások teljes palettája mellett akár egy villányi bortúra, akár egy nagy erdei séta is tálcán kínálja magát az ide látogatóknak a festői környezetben. Az 2010-ben átadott 5000 négyzetméteres fürdő-komplexum belsőépítészete egészen rendkívüli, nem szűkölködik az egyedi, impozáns megoldásokban.

Tovább
Virágfürdő Kaposvári Élmény-, Wellness- és Gyógyfürdő

A régi kaposvári strandfürdő területén az 1960-as években tárták fel a gyógyvizet. A fürdő gyógyvizes ellátását jelenleg 2 db gyógyvizes kút biztosítja, amelyek vize 48 °C és 52 °C. Erre a gyógyhatású vízre alapozva épült ki és nyitott meg 1968-ban a télen-nyáron üzemelő Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő. A fürdőkomplexum egy 50.000 négyzetméteres, parkosított területen fekszik mely 5 részlegből áll: uszoda, fedett élményfürdő, wellness, gyógyfürdő – gyógyászati részleg, szabadtéri élményfürdő - strand. A fedett fürdő egy teljeskörű felújítást követően 2011. évben került átadásra, melynek eredményeképpen sokféle méretű, különböző hőfokú és funkciójú, megújult belső Fürdővilág került átadásra.

Tovább